Snoeien

Kies de juiste boomverzorging

Bij boomverzorging hoort het snoeien. Er zijn meerdere redenen om een boom te snoeien. Bijvoorbeeld de veiligheid, een smalle weg, verkeer ,voetpaden, fietspaden zijn belangrijke aspecten.

Een andere reden is bijvoorbeeld dat de vorm en de functie in uw tuin behouden moet blijven. Het is belangrijk dat een kroon zich goed ontwikkeld en daarvoor is een goed begeleiding noodzakelijk. Bijvoorbeeld oude, dode of zieke takken dienen verwijderd te worden.

De Bloemengaarde is in het bezit van het ETW certificaat.

Het certificaat van European Tree Worker (ETW) is de toonaangevende standaard binnen Europa, en staat garant voor een uitstekende theoretische kennis en deskundige techniek. Met een ETW boomverzorger kan u rekenen op de beste zorgen en het beste advies voor uw bomen.

Bij de werkzaamheden die wij voor u kunnen uitvoeren kunt u o.a. denken aan:

Begeleidingssnoei

deze wijze van snoeien word meestal toegepast bij bomen in de openbare ruimte die bijvoorbeeld grenzen aan een weg.

de snoei is dan met name bedoeld om de boom in gewenste vorm te houden i.v.m het verkeer. Hier kan al mee worden begonnen 2 á 3 jaar nadat de bomen zijn aangeplant.

Onderhoudssnoei

Als de boom eenmaal het gewenste eindbeeld heeft, kan, voor het mooiste resultaat, de kroon verder onderhouden worden door onderhoudssnoei toe te passen. Zo blijft de boom ten alle tijden netjes.

Snoeien dakbomen/leibomen

We noemen dit ook wel knotbomen of cutuurbomen, de kroon is dan helemaal tot stand gekomen door begeleiding van de mens.

Deze bomen vragen daarom ook om een speciale behandeling.

De Bloemengaarde staat voor u klaar

Wilt u een vrijblijvende afspraak met ons maken om de mogelijkheden voor uw boomverzorging te bespreken? Vul dan het contactformulier in. Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op om de afspraak te plannen.

arrow_back arrow_forward